Seksioni i higjienës komunale dhe i sigurisë ushqimore me ekologji shëndetësore

Drejtues

Е-mail:

Kompetencat

  • Vlerësimi i rrezikut shëndetësor-mjedisor lidhur me cilësinë e ujit të pijshëm dhe furnizimit me ujë dhe krijimi i të dhënave shëndetësore të furnizimit me ujë; 
  • Monitorimi, zbatimi dhe propozimi i masave për furnizimin e popullatës me ujë të shëndetshëm);
  • Mbikëqyrja sanitare e objekteve të ujësjellësit, mbi burimet dhe rrethinat e tyre;
  • Monitorimi i korrektësisë shëndetësore të ujit të pijshëm me analiza bakteriologjike dhe fiziko-kimike, në kuadër të analizave bazë, periodike, për ndërhyrje të reja dhe sipas indikacioneve higjieno-epidemiologjike;
  • Monitorimi i situatës së furnizimit me ujë, kanalizimeve dhe higjienës në shkolla;
  • Monitorimi i cilësisë higjienike të ujërave sipërfaqësore dhe të zeza nga aspekti shëndetësor-ekologjik;
  • Vlerësimi i rrezikut shëndetësor-ekologjik të ujërave sipërfaqësore dhe ujërave që përdoren për larje dhe rekreacion nëpërmjet mbikëqyrjes sanitaro-higjienike me analiza bakteriologjike dhe fiziko-kimike të ujit;
  • Vlerësimi i rrezikut shëndetësor-ekologjik të cilësisë higjienike të ajrit, nëpërmjet monitorimit dhe ekzaminimit të substancave ndotëse;
  • Sugjerimi i masave për mbrojtjen e ajrit nga ndotja;
  • Monitorimi i ndikimit të ajrit të ndotur në shëndetin e njeriut duke përpunuar sëmundshmërinë e sëmundjeve të frymëmarrjes tek fëmijët parashkollorë dhe shkollorë;
  • Monitorimi i sigurisë ushqimore, me qëllim parandalimin e sëmundjeve që lidhen me ushqimin e pasigurt nëpërmjet ekzaminimit mikrobiologjik, në pajtim me legjislacionin kombëtar për sigurinë mikrobiologjike të ushqimit (salmonela, stafilokokë koagulaza pozitive, klostridia reduktuese sulfite, Escherichia coli, numri i përgjithshëm i lëndëve të gjalla, maja dhe myk, dhe në varësi të grupit të produkteve ushqimore;
  • Vlerësimi i ndotjes kimike të ushqimit nga prodhimi bujqësor vendas, rishikimi kimik për sigurinë ushqimore me qëllim të përcaktimit të përbërjes/cilësisë kimike të ushqimit dhe pranisë së disa aditivëve apo ndotësve të tjerë të ushqimit.

Orari i punës:

E hënë – e premte 07:00 – 15:00
07:00 - 14:00

Info:

Marrja e materialit për analizë (tamponë)
07:00 -14:00

Kontakt Info:

Adresa: Rr.11 Oktomvri bb Kumanovë 1300
+389 31 415 011 & cjzkumanovo@gmail.com

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]
icon_home_3

Linjat e ndihmës dhe
Numrat e urgjencës

© 2024 - Qendra për shëndet publik Kumanovë | Crafted with ❤ by HOSTBAL.COM